Nagy útmutató a harisnyák világához, avagy minden, amit a harisnyáról tudni szeretnél

Nagy útmutató a harisnyák világához, avagy minden, amit a harisnyáról tudni szeretnél

Harisnya, szilonharisnya, nylonharisnya. Úgy gondolod, hogy már nem divatos? Nagy tévedés! Megmutatjuk, hogy a színek és minták széles választékának köszönhetően egy harisnya tökéletesen feldobja az öltözéket, és új szintre emeli a kedvenc ruhát és szoknyát.

2023. november 9.
Hogy válasszakTrend

Nikola Herčíková

Főszerkesztő

Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Válassz aszerint, hogy a harisnyát milyen ruha alatt fogod viselni. Kedveled a sima felületű szaténból készült szoknyákat? Válaszd a varrások nélküli ülőrésszel készült harisnyát! Az alacsony derekú szoknyákhoz pedig csípőharisnya viselhető, a könnyű kompressziós hatással rendelkező szilonharisnya tökéletes választás az ülőmunkához, mert fokozza a vérkeringést és megelőzi a visszerek kialakulását. A kerekded idomokhoz pedig a magasított derékrésszel és megerősített ülőrésszel készült harisnyák alkalmasak.

A DEN rövidítés a fonal vastagságát vagy sűrűségét jelöli. Minél magasabb a DEN-szám, a harisnya annál vastagabb és kevésbé átlátszó.

🖤 Ultra vékony (15 DEN-ig): annyira vékony, hogy a lábon szinte észre sem veszed.

🖤Normál (15–30 DEN): hétköznapi viseletre alkalmas, irodába és társasági eseményekre.

🖤Vastag (30–40 DEN): elrejti a seprűvénákat, javítja a bőr tónusát.

🖤Részben áttetsző (40–90 DEN): meleg, ideális választás őszi és kora tavaszi hűvös időszakokra.

🖤Nem áttetsző (100 DEN és magasabb): extra meleg, fagyos téli időszakra alkalmas.

Örökzöld klasszikus

A kis fekete ruhához hasonlóan a harisnya is a ruhatár alapdarabja. És bár a társadalmi etikett már nem olyan szigorú, mint régen, még mindig jó, ha legalább egy testszínű és egy fekete harisnya van a fiókodban.

Tipp:

Munkahelyeden kötelező dresscode van, vagy valóban gyakran viselsz harisnyát? Vegyél multipack csomagot! Ha reggel kilyukad a harisnya, nem fog többé előfordulni, hogy nem lesz kéznél egy másik. Pénzt takarítasz meg, és megkíméled magad az idegeskedéstől.

Mikor beköszönt a tél

A szeszélyes időjárás miatt nem kell lemondanod a kedvenc szoknyádról vagy ruhádról! A téli harisnya sok esetben jobban felmelegít, mint egy farmernadrág. A fekete, nem áttetsző harisnya univerzális választás, de a különböző mintáktól sem kell megriadnod, mint például a csíkos harisnyától.

Találd meg a hozzád illő mintát

A mintás harisnya az utóbbi évek slágere lett. Hogy nem neked való? Ne szégyelld magad, és lépj ki a komfort zónádból! A minták választéka hatalmas, a decens mintáktól a vad modern mintákig. Mindegyik jól néz ki.

Ne félj a színektől!

A színes harisnya nem csak a fiatalok vagánysága. A jól megválasztott színárnyalat kihangsúlyozza a lábakat, és stílust ad az öltözéknek. Ezért egy szoknyát egy héten akár többször is felvehetsz, és szószerint minden esetben új színben tündökölsz.

Főszerepben a lábak

Régen elég volt egy fedetlen boka, és a férfiak térdre borultak. Hasonló hatásra vágysz? Próbáld ki a csábító harisnyát! Egy-egy függőleges varrás is feloldja a hangulatot. A necc anyag vagy csipke lángra lobbant.

Psszt! Harisnya a zárt ajtó mögé

Egy csábító harisnya tökéletes előjáték. Az erotikus harisnya az est csúcspontja is lehet.

Stílus, amely az öledbe pottyan

Mindent összevetve a harisnya egy tökéletes divatkiegészítő minden nő számára. Könnyen és gyorsan megváltoztathatod a stílusodat, nagy kiadások nélkül, és minden helyzetben stílusos leszel.

Ha cikk elolvasása után sem lettél a harisnya rajongója, van számodra egy megoldás.

Combfix

Harisnya a harisnyakötőhöz

Szilon zokni és térdzokni

A cikkben a Vogue márka fotói szerepelnek.