Telt idomok? Mutasd meg a világnak! Legjobb fürdőruhák a kerekded vonalak számára

Telt idomok? Mutasd meg a világnak! Legjobb fürdőruhák a kerekded vonalak számára

Csak semmi nagy vetkőzés... Eltakarni a popsit és a hasat... Inkább egyrészes fürdőruha... Körbe tekerni szoknyával vagy kendővel. Ismerős érzés? Űzd ki ezeket a gondolatokat a fejedből, és élvezd a nyarat! Íme egy kis betekintés az idei fürdőruháinkba, amelyek stílust és önbizalmat adnak neked.

2024. április 15.
Fürdőruha

Nikola Herčíková

Főszerkesztő

Nincs fazon, amely tabu lenne

Valószínűleg minden nő találkozott már élete során néhány tanáccsal, hogy hogyan válasszon fürdőruhát, ha van néhány plusz kilója vagy ha molett alkatú. Tegyük a kezünket a szívünkre. Ahhoz, hogy fürdőruhában mutatkozzunk a medencénél vagy a strandon, bátorság kell függetlenül attól, hogy milyen a testalkatunk. A fürdőruha szinte mindent megmutat, a szépségideál pedig könyörtelen. Mi lenne, ha idén nyáron kipróbálnál egy új megközelítést, és beszereznéd álmaid strandi öltözékét annak ellenére, hogy a közvélekedés szerint „nincs hozzá alakod“. Ha van valami, ami jellemző a mai divatra, az a szabadság. És ez jó dolog. Mert a divatnak elsősorban szórakoztatónak kellene lennie. Még a strandi divatnak is. Szóval dobd le a gátlásaidat, felejtsd el a karcsúsító színeket és mintákat, és válassz egy olyan modellt, ami valóban tetszik.

Tartás mindenek felett

A tény az, hogy testünk mindig mozgásban van. Ha szeretnéd korlátozni a hasrész mozgását séta, úszás vagy nyári tevékenységek közben, akkor válassz egyrészes fürdőruhát. Finoman összehúzza és kissé feszesebbé teszi a testet, ami különösen sportolás közben kényelmesebb. Szükségleteidtől és elképzelésedtől függően válassz egyrészes fürdőruhát bélelt vagy bélés nélküli kosarakkal, merevítőkkel vagy anélkül. Bár a fekete egyrészes fürdőruha abszolút időtlen klasszikusnak számít, ne félj a mintáktól vagy a díszítő részletektől.

Kétrészes fürdőruha? Igen, de...

Fontos a megfelelő fazon kiválasztása, amely nem fog korlátozni. Az a fürdőruha, amely jól néz ki amikor állsz, nem biztos, hogy akkor is jól néz ki és kényelmes, ha leülsz a plédre. A hasad és a popsid meglazul, és az alsórész bevágódik a bőrbe. Jó választás a magasabb derékrésszel készült fürdőruha. Jól néz ki, és a hasad sem fog kilátszódni. A tankini szintén kiváló választás, ami ötvözi a bikini és az egyrészes fürdőruha előnyeit. Tökéletesen kényelmes, nem szorítja a hasat, és a napozáskor egyszerűen feltűrhető.

Hogy ne a mellekről szóljon a nap

Ha kerekded vonalakkal büszkélkedsz, akkor szinte biztos, hogy teltebb mellekkel rendelkezel. A nagyobb melleknek különleges gondoskodásra van szükségük, mivel általában puhábbak és jobban hat rájuk a gravitáció. Ezért fontos a megfelelő védelem! A puha mellek könnyen kiesnek a bikinifelsőből, és egész nap azt kéne ellenőrizned, hogy a háromszög alakú kosarak még a helyükön vannak-e. A merevítőkkel készült bikinifelső jobb szolgálatot tesz, mivel befedi a melleket, ráadásul széles vagy legalább bélelt vállpántokkal készült. A vállpántok segítenek elosztani a keblek súlyát, tehermentesítik a hátat és a vállakat.

Fürdőruhák alaktípus szerint

Ha azt halljuk, hogy teltkarcsú alak, mindenki másra gondol. A kerekded vonalak is különbözőek – néha a természet nagy keblekkel áldott meg, néha pedig a test alsó része teltebb, esetleg nagyobb a hasrész, de a lábak karcsúak. Minden testalkatnak más fürdőruha felel meg. Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

ALMA

Keskeny vállak, a derékrész a legszélesebb, a has és a popsi látványosabb, a lábak pedig karcsúbbak.

HÁROMSZÖG

Keskenyebb felsőtest, karcsú derék, látványosan szélesebb csípő, popsi és combok.

HOMOKÓRA

Széles vállak, csípő és popsi, látványosan karcsúbb derékkal kombinálva.

Fürdőruha alma testalkatúak számára

Legjobban olyan egyrészes fürdőruha fog jól állni, ami átöleli és feszesíti a test középrészét. Ha karcsúsítás a cél, válassz erősebb fürdőruha anyagot, amelynek kissé alakformáló hatása van. Jó választás a jellegzetes ráncolással készült fürdőruha vagy a közkedvelt tankini. A lábaknak pedig a kevésbé kivágott combkivágásokkal készült fürdőruhaalsó áll jól. Ha kedveled a kétrészes fürdőruhát, válassz olyan fazonú bikinialsót, amelynek magasabb derékrésze van. Tökéletesen jól néz ki, stabilan a helyén marad és nem fog bevágni.

Fürdőruha háromszög testalkatúak számára

Ha optikailag szeretnéd az alakot kiegyenlíteni, válassz egyszínű bikinialsót és hangsúlyosabb bikinifelsőt. Tökéletes választás a Push-Up hatású vagy a fodrokkal díszített bikinifelső, a nyak mögött megkötős vállpántok. Ha nagyobb kebleid vannak, a klasszikus zsinóros bikini helyett inkább szélesebb és erősebb háromszög alakú kosarakkal készült bikinifelsőt válassz, amely stabilabban tartja a melleket. Ha szélesebb csípőd van, jó választás a sort fazon, illetve csak mérsékelt combkivágásokkal készült bikinialsó.

Fürdőruha homokóra testalkatúak számára

A dekoltázsod tökéletesen kihangsúlyozza a bardot fazonú vagy a nyakban megkötős bikinifelső. A feszes mellek pedig jól érvényesülnek a vállpántok nélküli bandeu szabású bikinifelsőben. A valóban dús mellekhez legjobb választás az erősebb bikinifelső merevítőkkel, melyek támaszt nyújtanak és formálják a kebleket. Tökéletes választás a magasabbra kiszabott combkivágásokkal készült bikinialsó, mert látványra meghosszabbítja a lábakat és kiemeli a szimmetrikus alakot. Ha többet is szeretnél megmutatni, válassz brazil fazonú bikinialsót, amely nem fedi le az egész popsit.

Strandi kiegészítők és divat

Nem szeretnél a vízparton egész nap csak fürdőruhában lenni? Sétához a strandi bárhoz egy frissítőért vagy ebédre válassz strandi kiegészítőket. Tökéletesen helyettesítik a klasszikus öltözéket, általában gyorsan száradó és légáteresztő anyagokból készülnek, de főleg fantasztikusan néznek ki. Válassz könnyed strandszoknyát, leheletkönnyű tunikát vagy akár egy csipkés kimonót. Ne feledkezz meg a strandtáskáról és a kalapról sem, amely megvéd a naptól!