Astratex által tervezve: Hogyan jött létre az egyedülálló DIVA by IVA kollekció?

Astratex által tervezve: Hogyan jött létre az egyedülálló DIVA by IVA kollekció?

Melyek a kedvenc melltartóink? Azok, amiket mi magunk terveztünk. Pillants be a kulisszák mögé, és nézd meg, hogyan született a DIVA by IVA kollekció, és miért fogod imádni.

2024. január 15.
by Astratex

Nikola Herčíková

Főszerkesztő

Markéta Pášová

PRIVATE LABEL TEAM LEADER

Pášová Markéta az Astratexnél a saját márka csapatának vezetőjeként dolgozik. Ő gondoskodik arról, hogy az Astratex márka termékei a legapróbb részletekig ki legyenek dolgozva, és tükrözzék a vásárlók igényeit és kívánságait. Pozíciójában ötvözi a beszállítókkal való kommunikációt, munkát a számokkal és táblázatokkal, illetve a kollekciók létrehozásához és az új termékek tervezéséhez szükséges kreativitást. Több mint 20 éve dolgozik a divatiparban.

Amikor Markéta és csapata új fehérneműt tervez, az inspirációt főként a vásárlók igényei és visszajelzései jelentik. A termékeket úgy fejleszti, hogy nemcsak szépek, hanem mindenekelőtt praktikusak, kényelmesek és funkcionálisak legyenek a hétköznapi viselethez. Büszkék vagyunk arra, hogy minden nő számára kínálunk fehérneműt, legyen bármilyen a testalkata, és a DIVA is ezen a filozófián alapul. Kikérdeztük Markétát arról, hogyan jött létre a kollekció.

Markéta, mi vezetett téged a DIVA kollekció megalkotásához?

Ez a barátnőim és kolléganőim ösztönzése volt. A nők állandó körforgásban vannak. Napközben gyakran sok helyen kell megfordulni, állandóan mozgásban vagyunk, és ruhát cserélünk. Ezért olyan fehérneműre van szükségünk, amely megfelel a tempónknak, és egész napra kényelmet és magabiztosságot nyújt. Variálható fehérneműre, ami minden ruhadarab alatt jól mutat, amit a nap folyamán viselünk.

Honnan merítetted az ihletet a kollekció megtervezésekor?

Természetesen én is szeretem a csipkés fehérneműt, és szívesen viselek látványosabb modellt is, de őszintén szólva a hétköznapokon az egyszerű, sima felületű fehérneműket használom a legtöbbet. Ezért tudtam, hogy főként olyan modelleket szeretnék készíteni, amelyek elsősorban funkcionálisak. A DIVA kollekció első ránézésre hétköznapinak tűnhet, de a titka abban rejlik, amit tud.

Mi az, ami a DIVA by IVA kollekciót különlegessé teszi?

Az anyagokról, a fazonokról és a kivitelezésről van szó. A DIVA kollekció főként abban egyedülálló, hogy tökéletesen stabil. Minden mellen, minden helyzetben. Minden nő, aki valaha is kereste álmai pánt nélküli melltartóját, egyetért velem abban, hogy ez szinte emberfeletti feladat. Vagy a melltartó stabil, de kényelmetlen a hosszabb viselet esetén, vagy csúszik és nem ad tartást a melleknek.

A DIVA mindkettőből a legjobbat, vagyis a funkcionalitást és a kényelmet ötvözi. Mi egy bandeau szabást választottunk, levehető vállpántokkal, így tényleg bármilyen ruhadarab alá illik. A szabás igazán kényelmessé teszi, a hagyományos vállpántok nélküli fűzős melltartókhoz képest. A merevítők egyedülálló formája támaszt ad a melleknek, a melltartó bélés nélküli kivitelben készült, mégis olyan anyagból, amely kiválóan átöleli és formálja a dekoltázst. 

Mennyi ideig tartott a kollekció fejlesztése?

Több hónapig. Az ember azt gondolná, hogy ez csak egy darab anyag, merevítők és záródás, ami gyorsan elkészül. Ennek az ellenkezője igaz. Először gondosan megrajzoltuk a minta vázlatait, majd kerestünk egy megfelelő anyagot, amelynek rengeteg paraméternek kellett megfelelnie, a minőségtől kezdve a rugalmasságon át a színig. Kidolgoztuk a merevítők formáját és sok más részletet.

A kollekció kidolgozása során voltak nehézségek is?

A legnagyobb kihívást valószínűleg a merevítők jelentették. Úgy tűnik, hogy ez csak két darab hajlított drót, de egyáltalán nem az. A merevítők anyaga legyen megfelelően erős, ugyanakkor részben rugalmas is. Jól kell illeszkedniük a tervezett fazonhoz, és az alakjuk is döntő fontosságú, hogy megfelelő alátámasztást adjanak. A kollégáim és én is hónapokon át érdeklődtünk különböző beszállítóknál. De amikor az ember fejleszt valamit, nem akar megalkudni. Ezért jutottunk el oda, hogy teljes mértékben egyedi, megrendelésre készült merevítőkkel dolgozunk.

Markéta, szerinted miben különbözött a DIVA kollekció kialakítása a más termékek fejlesztésétől?

Sok szempontból a helyzet azonos volt, mert mindig a legjobbat adtuk bele minden egyes termékünk fejlesztésébe. De sokat dolgoztunk a vásárlóink visszajelzéseivel, ami nagyon megérte. Új perspektívát, érdekes javaslatokat és ötleteket hozott. A termékeket alaposan teszteltük, és a visszajelzéseknek köszönhetően egy igazán egyedi fehérnemű-kollekciót hoztunk létre.

A DIVA azonban nem csak melltartó, mi mindent tartalmaz a kollekció?

Ez gyakorlatilag egy komplett szett minden nő fehérneműs fiókjába. Miután kidolgoztuk a melltartó minden apró részletét, illetve leteszteltük, hogy megfelel-e az elvárásainknak, tudtuk, hogy más darabokat is szeretnénk, amelyek ugyanezekkel az előnyökkel rendelkeznek.

Ezért a melltartót két női alsó egészíti ki - brazil szabásban és klasszikus fazonban, magasított derékrésszel. A női alsók szélei lézertechnológiával készültek, ezért ideális választás sima felületű ruhák alá. A melltartó szabása pedig a topban és a bodyban is visszaköszön. Mindkét modell bedolgozott merevítőkkel rendelkezik, és ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a DIVA by IVA melltartó.