Útmutató a fürdőruha helyes kezeléséhez

Útmutató a fürdőruha helyes kezeléséhez

Ha minőségi fürdőruhát vásárolunk, szeretnénk, ha a lehető legtovább szép maradna. Az anyag tartóssága és az általános tulajdonságok azonban nemcsak a darab árától függnek. Magunknak is gondoskodnunk kell a fürdőruháról. A következő tippek segítenek, hogy ez meg is valósulhasson.

2024. június 14.
Fürdőruha

Denisa Stasinková

Szerkesztő

Hogy minden nyáron szép legyen a fürdőruha

☀️ Első viselés előtt

A fürdőruhát mosd ki langyos vízben, majd hagyd megszáradni vízszintes helyzetben. A kosarakat béleld ki törölközővel vagy pamut anyaggal, hogy megőrizzék a formájukat.

☀️ Mi legyen a vizes fürdőruhával?

Szállításhoz csomagold be, ideális esetben törölközőbe vagy kendőbe. Műanyag zacskóba csomagolva a klór és a só könnyebben beivódik az anyag szálaiba és károsíthatja azokat. Hazaérkezés után azonnal csomagold ki

☀️ Cserélgessél több fürdőruhát

Tudtad, hogy egész napos viselés esetén legalább két fürdőruhát kellene használni? Ha csak egy fürdőruhád van, bizonyos testrészek és a fürdőruha részei egész nap vizesek lesznek. Ez nem tesz jót sem a bőrnek, sem a fürdőruha anyagának.

☀️ Mielőtt felveszed, kend be magad

Napozókrémek, spray-k és olajok nehezen eltávolítható foltokat hagyhatnak a fürdőruhán. A fürdőruhát csak akkor vedd fel, ha bekented magad és a készítmény alaposan felszívódott. Viselés közben, ha be kell kenned magad, a fürdőruha adott részét húzd félre, kend be a bőröd, hagyd egy kicsit megszáradni és csak utána tedd vissza a helyére.  

☀️ Mosás, vasalás és szárítás

A fürdőruhát minden használat után mosd ki tiszta vízben, vagy semleges pH-értékű szappan hozzáadásával. Ne használj öblítőszert, mert az negatív hatással van a szálak rugalmasságára. A fürdőruhát ideális esetben levegőn, vízszintes helyzetben szárítsd. Ne szárítsd közvetlenül a napon, szárítógépben és fűtőtesten, a fürdőruhát ne vasald! A magas hőmérséklet közvetlen hatása megsérti az anyag szerkezetét és a színét is károsítja.

☀️ Hogyan távolítsd el a foltokat?

 Használj mosószódát, közvetlenül a foltra alkalmazva. Hagyd egy kicsit hatni, majd mosd ki. Néhány csepp fehér ecet vízbe cseppentve is segíthet. De óvatosan bánj a mennyiséggel, hogy ne sérüljön az anyag színe.

Mosási szimbólumok

A fehérnemű és fürdőruha kezelésénél fontos betartani a ruhacímkén lévő útmutatót. Nézzük meg a jeleket, amelyekkel találkozhatsz.