Üdvözöld a tavaszt hálószobádban is! Lényegesek a színek és a megfelelő anyagok

Üdvözöld a tavaszt hálószobádban is! Lényegesek a színek és a megfelelő anyagok

2024. április 26.
Fehérnemű

Denisa Stasinková

Szerkesztő

Átlagosan életünk egyharmadát töltjük alvással, ezért fontos, hogy a megfelelő hálóruhát és ágyneműt válasszuk. A tavasz és a melegebb hőmérséklet beköszöntével érdemes frissíteni a hálószoba megjelenésén. Mely anyagok viselik legjobban az emelkedő hőmérsékletet?

Pamut

Nemcsak légáteresztő képességének, hanem kiváló nedvszívó tulajdonságainak köszönhetően is értékelni fogod.

Szatén

Ez az anyag kiválóan hűvít, ezért a késő tavaszi illetve nyári hónapokra ajánlott.

Modál

Nagyon puha és kellemes tapintású, ugyanakkor tökéletesen elvezeti az izzadságot.

Astratex tipp:

A flanel a melegebb anyagok közé tartozik, de a tavaszi szezonban is alkalmas. Ha szeretsz nyitott ablaknál aludni, a rövid ujjú modellek melegen tartanak, de nem hevítenek túl.

A színek bűvöletében

A színek szinte varázslatos hatással vannak az agyunkra. A piros felébreszti az étvágyunkat, a kék megnyugtat, a narancssárga pedig vitalitást ad. Miért ne használhatnánk ezt a taktikát a hálószobában is? Hűs hatásért válassz hideg színekben pompázó pizsamákat és kiegészítőket. Ilyen például a kék, a lila és a zöld.

Forrás : Unsplash

Jusson eszedbe ez a trükk azután is, hogy a nyár őszbe fordul, és hangold hálószobád melegebb színekre, amelyek tudat alatt felmelegítenek. Ne félj a piros, a sárga vagy a narancssárga színtől.

Forrás: Unsplash

Hogyan készítsük fel a hálószobánkat a tavaszra?

Télen gyakrabban vagyunk betegek, vagy lustálkodunk az ágyban kedvenc sorozatunkat nézve. Ezért a melegebb napok beköszöntével fel kell frissítenünk a pizsama és hálóing repertoárunkat. Hogyan érhetjük ezt el?

🌸 Tegyük félre a gyapjú és flanel hálóruhákat. Cseréld le ezeket könnyű pamut-, viszkóz- vagy szatén darabokra.

🌸 Tegyük félre a plüss köntöst jövő télre, és válassz szellős tavaszi alternatívákat viszkózból és szaténból. Ezek végtelenül élvezetessé teszik majd a reggeli kávézást.

A viszkóz puha tapintású, és szövésének köszönhetően gyönyörűen hűsít a melegebb hónapokban. A szatén egy sima és elegáns anyag, amely alkalmas a tavaszi és nyári szezonra. Emellett hűvös és friss érzést kölcsönöz.