Gyönyörű dekoltázst a ruhához? Jöjjön a Push-Up szabás és a dekoratív csipke!

Gyönyörű dekoltázst a ruhához? Jöjjön a Push-Up szabás és a dekoratív csipke!

2024. július 10.
Hogy válasszakTrend

Nikola Herčíková

Főszerkesztő

A mély dekoltázsok szerelmese vagy, de a természet volt hozzád bőkezű? Nem kell azonnal plasztikai sebészhez fordulni! Egy push-up szabás szó szerint csodát tehet a mellekkel, és egy ügyesen megválasztott csipke vagy egy nem mindennapi részlet pedig bármilyen nyári ruhát feldobhat.

Szike? Inkább egy push-up melltartó!

A push-up szabás a kisebb vagy közepes méretű mellekkel rendelkező nők számára a legmegfelelőbb. Ami logikus, mert a nagy mellekkel rendelkező nők általában inkább korrigálni akarják az alakjukat, mint növelni. Ha szintén hangsúlyosabb dekoltázsra vágysz, számos modell közül választhatsz. Továbbolvasva megtudhatod, hogyan választhatsz, milyen bélések választéka kínálkozik, és milyen mértékű növelést biztosíthat számodra a megfelelő melltartó. A push-up melltartók úgy készülnek, hogy megemeljék és íveltté tegyék a melleket, növelve a térfogatot és elővarázsolva a kívánt dússágot. Általában párnázottak és valamilyen betéttel rendelkeznek. Ez lehet bevarrt vagy kivehető.

Mire ügyeljünk a választásnál?

🍒 Mint minden más melltartó esetében, a méret a kulcs. Semmiképp se válassz kisebbet, hogy nagyobb hatást érj el! A melleid túlcsordulnak és dudorokat képeznek majd a ruha alatt.
🍒 Ha nem túl kicsi vagy feszes a melled, akkor jobb, ha háromszög alakú szabást választasz, amely többet takar a mellekből, és megakadályozza, hogy túlcsorduljon a kosárból.
🍒 A melltartó kerülete nem lehet laza, a párnázás lefelé húzza a melleket, ami az alak deformálódását és a dekoltázs ellaposodását okozza.
🍒 Ha fekete melltartót vásárolsz, próbáld fel, még akkor is, ha a megszokott méretedről van szó. A fekete anyagok általában feszesebbek és nem olyan rugalmasak.

Push-Up melltartók kivehető betétekkel

Ha csak néha, vagy kifejezetten egy-egy ruhadarabnál szeretnél push-up hatást elérni, válassz olyan push-up melltartót, amelybe plusz betéteket helyezhetsz. Ahogy a neve is mutatja, ezeknek a modelleknek a párnái kivehetők, így tetszés szerint kiveheted és visszahelyezheted őket. Ez akkor jön jól, ha a melltartót a mindennapokban szeretnéd viselni, és csak alkalmanként emelnéd meg a dekoltázsod a wow-effektus érdekében, például egy bálon vagy egy partin. A melltartóbetét lehet textil, hab, puha gél vagy szilikon, vagy akár levegővel töltött. A szilikon egy kicsit jobban alkalmazkodik a mellek természetes alakjához, mivel a testhőmérséklet befolyásolja. Az így kapott hatás általában természetesebb. A kivehető betétekkel ellátott push-up melltartók kiváló megoldást jelentenek az aszimmetrikus mellekkel rendelkező nők számára is. Így igénytől függően helyezhetsz betétet csak az egyik kosárba, vagy mindkettőbe más-más méretűt.

Ablak a történelembe:

1943-ban Howard Hughes tervezte meg az első push-up melltartót. Az amerikai repülőmérnök, pilóta, vállalkozó, filmrendező és producer egy személyben Jane Russell színésznőnek tervezte ezt a darabot a The Outlaws című filmhez. Ő azonban állítólag nevetségesnek nevezte találmányát, és saját melltartóját zsebkendővel tömte ki. Öt évvel később megszületett az első hivatalos "pusap". Fénykorukat azonban csak az 1990-es években érték el, amikor nemcsak a nők, hanem különösen a férfiak körében is népszerűvé váltak.

Amikor egy nagyobbítás nem elég

Ha még látványosabban megnövelt keblekre vágysz, akkor válassz a Double Push-Up melltartók közül! A kosár alsó részének megerősített bélésének köszönhetően akár két mérettel is megnöveli a melleket. Ne feledd azonban, hogy a kevesebb több! A push-up hatás a legjobb esetben is természetellenesnek, rosszabb esetben pedig közönségesnek tűnhet. Mindenképpen figyelembe kell venni, hogy az ilyen módon megnövelt dekoltázs akaratlanul is vonzza a figyelmet.

Podprsenka Ilya nevyztužená, Esotiq
Esotiq

A részletekre összpontosítva

Kényelmetlenül érzed magad a Push-Up melltartókban, de szeretnél egy kis lendületet adni a dekoltázsodnak? A megoldás egyszerű - hagyatkozz a kikandikáló csipkére vagy a strappy pántokra! Ezek kicsit visszafogottabbá teszik a látványt, de nem kevésbé érdekessé. A fehérneműk színe és stílusa könnyen a ruhatáradhoz igazítható, így nyári öltözékeidnek érdekes új elemet adhatsz. Egy feltűnő fehérnemű gyakran csodákra képes a fantáziával.